21 Nisan 2012 Cumartesi

Server kurulumu

Server kurulumu makalesi ile herkese merhaba. Bu yazımız da sizlere sıfırdan bir Server kurulumunu ve modem ayarlarını anlatacağım. Öncelikle bilmenizi isterim ki Windows 7 üzerine yapacağımız bu Server kurulum işlemi bilgilendirme amaçlıdır.. Bu makalede anlatılanları yaparak istediğiniz web sitesini kişisel bilgisayarınızdan yayınlayabilirsiniz ancak, bir kişisel bilgisayar (masa üstü yada laptop) düşük hitli kişisel bir siteyi çalıştırabilir.. Yüksek hitli (çok ziyaretçisi olan) bir web sitesini maliyeti düşürmek için burada anlatılanları kullanarak yayınlamak çok riskli bir iştir. Bilgisayarınız çökebilir veya sitenize şu an ki konumda 8 M/bit altı bir internet ile Sunucu kurulumu yaptığınız siteye ulaşılamayabilir.. Yada siteniz güvenlik tehditleri yüksek olur..

Modem kurulumu (Resimli)


Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere kablolu ve kablosuz modem kurulumu nasıl yapılır anlatacağım. İnterneti yeni bağlatan herkes “modem kurulumu” derdinden muzdarip olmuştur değil mi?  Eğer elinizde bir kaynak yani videolu veya resimli anlatım yoksa modem kurmak sizin için işkence olabilir. Hele birde “modem kurulumu” konusunda hiçbir fikri olmayan arkadaşlar bir elinde kablo bir elinde modem karşısında bilgisayar şaşkın şakın baktıklarını görür gibiyim. Çünkü bende ilk internet ile tanıştığımda bu modem kurulumu olayı başıma gelmişti. Deneme yanılma ile internet bağlantımı yapmayı başarmıştım. Şimdide siz değerli arkadaşların modem kurulumu konusunda sıkıntı yaşamaması için bu konuyu en ince ayrıntılarına kadar kare kare anlatmaya karar verdim..
Modem kurulumuna geçmeden önce bilmeniz gerekenler;

Unutmayın tüm marka modemler için burada anlatılan modem ayarları aynıdır. Sadece dikkat etmeniz gereken modeminizi aldığınızda size verilen modem kullanma klavuzunda modeminiz için admin kullanıcı adı ve giriş şifresi yazmaktadır.. Ayrıca ttnet tarafından verilen modemler için kullanıcı adı ve şifreniz (aksi belirtilmediği sürecekullanıcı adıadmin şifrettnet ve bağlantı adresiniz 192.168.2.1veya 192.168.1.1 dir!

Lys başvuruları (2012 LYS başvuru)

Lys başvuruları (2012 LYS başvuru)

Lys başvuruları (2012 LYS)
Lys başvuruları yapacak herkese merhaba.. 1 Nisan da şaka gibi yapılan YGS sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi tüm gözler Lys başvuruları na çevrilmiş durumda. Ancak bazıları için bu böyle olmadı tabi.. 2012 ygs de 50 bin kişinin sıfır çektiğini göz önüne alırsan demek ki baya arkadaşımız Lys başvuruları ile ilgilenmeyecek.. Tabi onlar da 2012 Lys için  üzülmemeliler çünkü bu hayatın sonu değil zaten bir sınav birileri kaybetmeli ki birileri de kazansın.. 


Belki de önümüzde ki yıl sınav da kalkar ve bu arkadaşlarımız üniversiteye sınavsız girer kim bilir. Ama bu sene sınavın baya bir zor olduğu herkesçe kabul edilen bir gerçek..


Her zamanki gibi Lys başvuruları  (2012 LYS) da, Ygs sonuçları açıkladığı ve başvuruları aldığı gibi ÖSYM’ye yapılacak.. Ösym web sitesi ilk defa bu yıl çökmeden hizmet vermeyi başardı. Bildiğiniz gibi her yıl öss olsun kpss olsun sonuç açıklanacak site çökmüş, başvuru alınacak ösym sitesi yine çökmüş :) site ulaşabilen ancak başında 2 saat debelenen di..

20 Nisan 2012 Cuma

2012 YGS sonuçları açıklandı! (işte Türkiye birincileri) | eBedava.com

2012 YGS sonuçları açıklandı! (işte Türkiye birincileri) | eBedava.com

2012 YGS sonuçları (işte birinciler)


2012 YGS sonuçları (işte birinciler)
blog_871_0.jpg
Evet arkadaşlar birçoğumuzun merakla beklediği 2012 YGS sonuçları açıklandı.. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012’de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi.. Bizde sizler için en güvenilir kaynaklardan haberleri aldık ve iletiyoruz.. 2012 YGS sonuçlarıbirincilerini makalenin sonuna doğru yazacağım.. Ayrıca 2012 YGS sonuçları birincisi hangi bölümü tercih etmeyi düşünüyor onuda hep beraber öğreneceğiz.. İşte 2012 YGS sonuçları haberimiz;
“Sınava katılan 1 milyon 837 bin 737 adayın 2012 YGS sonuçları nı öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, adayların sınav sonuçlarını http://www.osym.gov.trveya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriile öğrenebileceği belirtildi. 2012 YGS sonuçları açıklamaların da şunlar kaydedildi:

2012 YGS sonuçları (işte birinciler)

2012 YGS sonuçları (işte birinciler)


2012 YGS sonuçları (işte birinciler)
blog_871_0.jpg
Evet arkadaşlar birçoğumuzun merakla beklediği 2012 YGS sonuçları açıklandı.. ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012’de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi.. Bizde sizler için en güvenilir kaynaklardan haberleri aldık ve iletiyoruz.. 2012 YGS sonuçlarıbirincilerini makalenin sonuna doğru yazacağım.. Ayrıca 2012 YGS sonuçları birincisi hangi bölümü tercih etmeyi düşünüyor onuda hep beraber öğreneceğiz.. İşte 2012 YGS sonuçları haberimiz;
“Sınava katılan 1 milyon 837 bin 737 adayın 2012 YGS sonuçları nı öğrenme taleplerini zamana yaymak amacıyla sonuçların açıklanması için saat 06.00 tercih edilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, adayların sınav sonuçlarını http://www.osym.gov.trveya http://sonuc.osym.gov.tr internet adreslerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriile öğrenebileceği belirtildi. 2012 YGS sonuçları açıklamaların da şunlar kaydedildi:

13 Nisan 2012 Cuma

Need for Speed The Run indir | eBedava.com

Need for Speed The Run indir | eBedava.com

Merhaba arkadaşlar birkaç gün aradan sonra kendi incelemelerimle beraber Need for Speed The Run indir makalesi ile karşınızdayım.. Evet makalemizin konusu yine bir oyun ama bu oyun bambaşka.. Need for Speed The Run (NFS Run) oyunu belki çok büyük boyutlu olabilir ancak inanın ki buna değer. Nede olsa ara yarışlarının dev tasarımcısı EA Games tarafından yapıldı.. EA Games’in mükemmel serisi Need for Speed’e gelen son sürün The Run; her ne kadar yurt dışında ki kullanıcılardan tam not almasa da bende tam not aldı.. Need for Speed The Run indir konusuna geçmeden önce oyun incelemelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..


http://www.ebedava.com/need-for-speed-the-run-indir/

10 Nisan 2012 Salı

Abdullah Gül den 4 4 4 kesintisiz eğitime onay çıktı

Abdullah Gül den 4 4 4 kesintisiz eğitime onay çıktı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı kanunlar arasında bulunan ve kamuoyunda ’’4+4+4’’ olarak bilinen 6287 sayılı ’’İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ile zorunlu eğitim kademeli olarak 12 yıla çıkarılıyor.


Abdullah Gül den 4+4+4 kesintisiz eğitime onay çıktı


Gül’ün onayladığı kanuna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak. Zorunlu ilköğretim çağı, 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Kur’an-ı Kerim ve ’’Hz. Peygamberimizin hayatı’’, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Zorunlu ortaöğretim, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak.

Zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş yerine 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek. İlköğretim; 4 yıllık zorunlu ilkokul ile 4 yıllık zorunlu ortaokuldan oluşacak.

8 yıllık okullarda, kesintisiz eğitim yapılan ilköğretim kurumları, artık ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar şeklinde kurulacak. Ancak ortaokullar, imkan ve şartlara göre ilkokul veya liselerle birlikte de kurulabilecek.

İlköğretimin, özel idare bütçelerinden yıllık gelirin en az yüzde 20’si oranında elde edilecek gelirleri; ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılacak. İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nda yapılan bu değişiklikler, Milli Eğitim Kanunu’nda da yapılıyor.

İmam hatip ortaokulları
 4+4+4’e Gül den onay

İlköğretim kurumları tanımlanırken, ’’imam hatip ortaokulları’’ da bu tanımda yer aldı. Buna göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak.

Ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve ’’Hz. Peygamberimizin hayatı’’, isteğe bağlı, seçmeli ders olarak okutulacak.

Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri, Bakanlıkça belirlenecek. 

3 Nisan 2012 Salı

2012 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2012 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak


Sayfa Konusu : 2012 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak,1 Nisan 2012 YGS sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak, gulu,,
Sonuç açıklama önbilgi sayfasına git. eBedava.com sizler için sürekli takip etmekte. Belki de sonuçlar siz bu yazıyı okurken açıklandı. Sayfayı mutlaka kontrol edin.

Konu İçeriği : 2012 YGS sonuçları ne zaman açıklanır

2012 YGS Sonuçları Henüz Açıklanmadı. ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Tahminlere göre sınav sonuçlarının sınavın yapılacağı tarihten 1 ay sonra YGS Sınav sonuçları nın açıklanması bekleniyor.

2012 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen yıl yaklaşık 20 gün içinde sınav sonuçlarının açıklandığını belirterek, ''Bu yıl elimizden geldiği kadar bu süreyi azaltmayı hedefliyoruz'' şeklinde açıklama yapmıştı.

1 Nisan 2012 Pazar

1 Nisan 2012 YGS Soruları ve Cevapları (ösym)

1 Nisan 2012 YGS Soruları ve Cevapları (ösym)



YGS 1 Nisan 2012 tarihinde ( Yani bugün ) yapılıyor. Üniversiteye girişte en önemli sınavlardan biri olan YGS , üniversiteye giriş puanına yüzde 40 ‘lık bir etki ediyor.
2012 YGS Soruları ve Cevapları 1 Nisan 2012 Pazar günü saat 15:00 ‘ten sonra ÖSYM ile eş zamanlı olarak bu sayfada yayınlanacaktır.
Ayrıca yine YGS Haberturk TV Soru Çözümleri de Yine Bu Sayfada Olacak – Sorular Bekleniyor …
16 Haziran 2012 de yapılacak olan 2012-LYS1 (Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik)) ve 2012-LYS5 (Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil)), 17 Haziran 2012 de yapılacak olan 2012-LYS4 (Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler)), 23 Haziran 2012 de yapılacak olan 2012-LYS3 (Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya)) ile son olarak ta 24 Haziran da  yapılacak olan 2012-LYS2 (Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri)) sınavları öncesi bugün ki Ygs sınavı hayati önem taşımakta. Bundan başarılı olanlar (sınavda ki 2012 Ygs soruları beklediği gibi çıkanlar desek yeridir) bu sınavlara girecek ve yaklaşık 600 bin kişi haziran ayı sonunda üniversiteli olacak.
2012 YGS Türkçe soruları ,2012 YGS Türkçe soruları  YGS TÜRKÇE SORULARI, YGS TÜRKÇE SORULARI 2012, YGS MATEMATİK SORULARI 2012 YGS SINAV SORULARI VE ÇÖZÜMLERİ..
1 NİSAN 2012 YGS TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI

2012 YGS soruları

YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu)’nun 1 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştireceği YGS sınav sorularının cevaplarını burada bulabilirsiniz. 2012 YGS Sorularının dağılımı size kolaylık olması açısından aşağıda hiyerarşik olarak listelenmiştir:

Ygs soruları ve çözümleri (1 Nisan 2012)
Cumartesi 31 Mart 2012 @ 12:46 pm